fredag, maj 25, 2007

Computerspil bedre end tests i undervisningen

Computerspil gør børn kreative og hjælper dem til at klare den globale verdens udfordringer. Tests derimod fører til udenadslære og ensretning.

World of Warcraft og Civilisation – fordummende tidsspilde eller løsningen på globaliseringens udfordringer? David Williamson Shaffer fra Madison-Wisconsin University kommer til Danmark for at tale om computerspil, og hvad vi kan lære af dem.

Han er ikke I tvivl: Spil kan bruges til at lære noget, endda bedre end det traditionelle skolepensum og standardiserede tests.

David Williamson Shaffer har for nylig udgivet bogen How Computer Games Help Children Learn. Den 5. - 9. juni er han i Danmark for at forelæse og lede en masterclass på Danmarks Pædagogiske Universitet.

Tests fører til udenadslære

Ligesom i Danmark debatterer man i USA om flere tests er den rigtige vej i uddannelsessystemet. David Shaffer siger nej: “Kravet om flere standardiserede tests har forværret krisen i uddannelsessystemet.

De standardiserede tests forhindrer eleverne i at udvikle de innovative kompetencer og den kreative tænkemåde, der er essentielle for den ny vidensøkonomi.

I den globale økonomi, hvor gode jobs kræver innovativ tænkning, må og skal uddannelserne i Vesten, bevæge sig hinsides et pensum, der befordrer udenadslære.

I computerens tidsalder må uddannelserne udnytte de kreative læringsteknologier, såsom computerspil, hvis vi virkelig vil forberede unge mennesker på en verden med global konkurrence.”

David Williamson Shaffer har selv været med til at udvikle læringsspil. Blandt andet spillet Urban Science, hvor eleverne ved hjælp af 3D modeller eksperimenterer med fremtidens byplanlægning.

Han nævner også læringsspillet Drabssag Melved, produceret af DPU’s forskningsenhed Science, Technology and Learning (STL), som et særligt vellykket spil til understøttelse af læreprocesser.

Masterclass og forelæsning på DPUDavid Williamson Shaffer kommer til Danmark for at lede en masterclass og holde offentlig forelæsning på Danmarks Pædagogiske Universitet.

Her er læringsspil et prioriteret forskningsområde ligesom det er det på en række ledende universiteter indenfor teknologi og læring såsom University of Madison-Wisconsin og MIT, Massachusetts Institute of Technology.

Shaffer er i Danmark fra den 5.- 9. juni. Han holder en offentlig forelæsning den 7. juni, kl. 9.30 -11.00 på DPU, Tuborgvej 164, Lokale A401.
Forelæsningen er gratis.

For interviews og mere information: Kontakt Katrine Fogsgaard på tlf. 61606613 / mail: kafo@dpu.dk Læs mere om Shaffers forelæsning og om forskningen i spil og læring.

Ingen kommentarer: